Afhangende mondhoeken

Afhangende mondhoeken geven u een ontevreden, onvriendelijk of treurig uiterlijk. Hierdoor ziet u er misschien ouder uit dan u zich voelt. Het onwillekeurig samentrekken van bepaalde spiertjes rond de mond kan afhangende mondhoeken tot gevolg hebben. In de meeste gevallen is volumeverlies door veroudering in combinatie met de zwaartekracht de oorzaak. Rimpels en lijnen worden steeds meer zichtbaar. Ook factoren als roken en blootstelling aan UV-licht spelen een rol.

Afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende mogelijkheden om de afhangende mondhoeken te corrigeren. Het volumeverlies kan gecorrigeerd worden met een filler. Is echter het onwillekeurig samentrekken van de spiertjes bij de mondhoeken het probleem, dan kan een behandeling met Botox uitkomst bieden. Botox vermindert de spierspanning in de betreffende spiertjes. Ook een combinatie van Botox en een filler behoort tot de mogelijkheden. Uw plastisch chirurg bespreekt graag de mogelijkheden met u.Behandeling

Uw plastisch chirurg injecteert de Botox met een ultrafijne naald in de spier die de mondhoeken naar beneden beweegt. Dit kan licht branderig aanvoelen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10 tot 14 dagen optimaal.

Een afspraak maken of contact opnemen?
Wij helpen u graag verder!


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek, die echter zelden voorkomt, blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Resultaat

Een behandeling met Botox is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. U zult merken dat mensen opmerken dat u er goed uitziet, zonder dat zij weten waarom. Dit is een teken dat de resultaten subtiel en natuurlijk zijn. Het effect is tijdelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte Botox houdt het resultaat 3-5 maanden aan. Indien de behandeling u goed bevallen is, kunt u deze herhalen.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine/afhangende-mondhoeken