Spanningshoofdpijn en Migraine

Er zijn veel mensen met migraine of spanningshoofdpijn. Vaak zijn al vele behandelingen geprobeerd. Eén van de mogelijke uitlokkers van migraine en spanningshoofdpijn is een verhoogde spanning in bepaalde spieren van het aangezicht. Botox kan onderdeel van de behandeling van spanningshoofdpijn of migraine zijn, door juist deze verhoogde spanning te verlagen. Meestal is behandeling van de frons en/of het voorhoofd voldoende om de spanning te verlagen. Een enkele keer is het ook nodig om de slapen en/of kaken mee te behandelen. De migraine of spanningshoofdpijn verdwijnt niet volledig, maar vaak is er minder frequent sprake van aanvallen, en de aanvallen zijn bovendien minder hevig.


Behandeling

Uw plastisch chirurg injecteert de Botox met een ultrafijne naald in de betreffende spieren. Dit kan licht branderig aanvoelen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.  Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10 tot 14 dagen optimaal. 


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek, die echter zelden voorkomt, blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Resultaat

Een behandeling met Botox is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. Ongeveer 70% van de mensen die behandeld zijn met Botox voor migraine of spanningshoofdpijn ervaart verlichting van de klachten. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte Botox houdt het resultaat 3-5 maanden aan. Bijkomend effect van de behandeling met Botox is dat, behalve de migraine of spanningshoofdpijn, ook uw rimpels minder worden. Indien de behandeling u goed bevallen is, kunt u deze herhalen.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine/migraine