Fronsrimpel

De fronsrimpel, ook wel glabella-lijn, is de verticale rimpel tussen uw wenkbrauwen. Bij boos kijken of tegen de zon in kijken is deze rimpel bij de meeste mensen zichtbaar. Als de rimpel ook in rust aanwezig is, kan dit voor een boze blik, een nors of streng uiterlijk of een ontevreden uitdrukking zorgen.Fronsrimpels

Fronsrimpels ontstaan door veel fronsen, tegen de zon in kijken, geconcentreerd werken en/of huidveroudering. Ook factoren als roken en blootstelling aan UV-licht door zon of zonnebank zijn van invloed. Er is overactiviteit van de fronsspieren. Als de spieren samentrekken, plooit de huid ertussen waardoor de fronsrimpel kan ontstaan.

Gelukkig kan de fronsrimpel goed behandeld worden met Botox®. Botox® vermindert de spierspanning in de spieren die voor de fronsrimpel zorgen. Hierdoor verdwijnt of vervaagt de rimpel. Bij een diepe fronsrimpel kan een combinatie met een filler aan te raden zijn. Wij streven een natuurlijk effect na. Soms kan er gekozen worden voor een lagere dosering botox, het wordt ook wel Botox-light of Baby-botox genoemd. Botox® kan overigens ook preventief gebruikt worden om een fronsrimpel te voorkomen. Uw plastisch chirurg bespreekt de mogelijkheden graag met u.

Een afspraak maken of contact opnemen?
Wij helpen u graag verder!


Behandeling

Uw plastisch chirurg injecteert de Botox® met een ultrafijne naald in het juiste spiertje. Dit kan licht branderig aanvoelen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.  Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10 tot 14 dagen optimaal.


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek, die echter zelden voorkomt, blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Resultaat

Een behandeling met Botox® is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. U zult merken dat mensen opmerken dat u er goed uitziet, zonder dat zij weten waarom. Dit is een teken dat de resultaten subtiel en natuurlijk zijn. Het effect is tijdelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte Botox® houdt het resultaat 3-5 maanden aan. Indien de behandeling u goed bevallen is, kunt u deze herhalen. Bij diepe rimpels kan een aanvullende behandeling met een filler noodzakelijk zijn.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine/fronsrimpel