Rimpels rond de mond

Verticale rimpels in de bovenlip of lijntjes rond de mond worden ook wel rokerslijntjes genoemd. Roken draagt bij aan het ontstaan van deze lijntjes, maar u kunt deze lijntjes ook ontwikkelen als u niet rookt. De rimpels ontstaan door het tuiten of samentrekken van de lippen in combinatie met veroudering van de huid. Blootstelling aan UV-licht zorgt voor een snellere veroudering van de huid. De lijntjes doen u er ouder uitzien dan u zich voelt en het kan hinderlijk zijn bij het aanbrengen van lippenstift.

Meestal wordt er voor het verminderen van de liplijntjes gekozen voor een behandeling met een filler. In bepaalde situaties kan er gekozen worden voor een behandeling met Botox of voor een combinatie van Botox met een filler. Botox vermindert de spierspanning in de spier rond de mond, waardoor de lijntjes verzachten of verdwijnen. U begrijpt dat dit door een kundig arts uitgevoerd moet worden.Behandeling

Uw plastisch chirurg injecteert de Botox met een ultrafijne naald in de spier rond de mond. Dit kan licht branderig aanvoelen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.  Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10-14 dagen optimaal.


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek, die echter zelden voorkomt, blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Resultaat

Een behandeling met Botox is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. U zult merken dat mensen opmerken dat u er goed uitziet, zonder dat zij weten waarom. Dit is een teken dat de resultaten subtiel en natuurlijk zijn. Het effect is tijdelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte Botox houdt het resultaat 3-5 maanden aan. Indien de behandeling u goed bevallen is, kunt u deze herhalen.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine/rimpels-rond-de-mond