Kraaienpootjes

Kleine rimpels of lijntjes aan de zijkant van de ogen, ook wel lachrimpels genoemd, ontstaan door een sterke mimiek en/of huidveroudering. Ook factoren als roken en blootstelling aan UV-licht zijn van invloed. Hoewel het ontstaan van kraaienpootjes een natuurlijk proces is, kan het als cosmetisch storend ervaren worden.
Met Botox® kunnen de kraaienpootjes verminderd worden. Botox® vermindert de spierspanning in de spier die verantwoordelijk is voor het ontstaan van de lachrimpels.Behandeling

Uw plastisch chirurg injecteert de Botox® met een ultrafijne naald in het juiste spiertje naast de ogen. Dit kan licht branderig aanvoelen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.  Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10 tot 14 dagen optimaal. 

Een afspraak maken of contact opnemen?
Wij helpen u graag verder!


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek, die echter zelden voorkomt, blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Resultaat

Een behandeling met Botox® is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. U zult merken dat mensen opmerken dat u er goed uitziet, zonder dat zij weten waarom. Dit is een teken dat de resultaten subtiel en natuurlijk zijn. Het effect is tijdelijk. Afhankelijk de hoeveelheid gebruikte Botox® houdt het resultaat 3-5 maanden aan. Indien de behandeling u goed bevallen is, kunt u deze herhalen. Bij diepe rimpels kan een aanvullende behandeling met een filler noodzakelijk zijn.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine/kraaienpootjes