Ooglidcorrectie

Door het ouder en slapper worden van de huid kunnen de oogleden gaan hangen. Dit kan een vermoeid uiterlijk en zwaar gevoel in de bovenoogleden geven. Een bovenooglidcorrectie is daarvoor een oplossing

Overtollige huid van de bovenoogleden en rimpels rond de ogen zijn vaak de eerste tekenen van veroudering in het gezicht. Uw gezichtsuitdrukking komt dan niet overeen met hoe u zich voelt. Het kan ook zorgen voor klachten van vermoeidheid en hoofdpijn. Teveel aan huid van de bovenoogleden kan bovendien uw zicht beperken.

Plastisch chirurgen van het kwaliteits-netwerk Door Plastisch Chirurgen hebben voor u een passende oplossing. Een ooglidcorrectie kan een groot deel van deze klachten verhelpen. Het is de meest uitgevoerde ingreep door plastisch chirurgen.

Indien er voor uw ooglidcorrectie een medische indicatie is (beperking van het gezichtsveld) komt u mogelijk in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering. Er is een medische indicatie indien er sprake is van verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of chronische ziekte of in geval van ernstige gezichtsveldbeperking (onderrand van het bovenste ooglid hangt in rust minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil). Voor de verzekerde zorg hebben we voor lokatie Groningen en Assen een samenwerkingsverband met PCG Plastische Chirurgie Groningen, het centrum in Groningen en omgeving voor de beste handchirurgie en plastische chirurgie.

In het zuiden van het land kunt u terecht voor een ooglidcorrectie op onze lokatie in Eindhoven.

 

 
 
 
 

Expertise, topkwaliteit, veilig, resultaat gegarandeerd. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking
Wij helpen u graag verder!


Het intake gesprek

Tijdens het eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uw klachten, wensen en de eventuele mogelijkheden met u. Een bovenooglidcorrectie is maatwerk. Meestal is er sprake van overtollige huid die verwijderd kan worden, maar soms is er sprake van een laagstand van de wenkbrauwen of van verslapping van het ooghefspiertje, waarvoor een bovenooglidcorrectie niet de juiste behandeling is. U kunt een eerlijk en duidelijk advies verwachten van onze specialisten.


De Ingreep

De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving en duurt 30 tot 45 minuten. Uw plastisch chirurg tekent voorafgaand aan de ingreep het te verwijderen huidoverschot af. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid en zo nodig spier- en vetweefsel weggehaald. Dit gebeurt via een snede in de natuurlijke oogplooi. De huid wordt gehecht met hechtingen die na een week verwijderd worden. Als u lenzen draagt, raden wij het af deze te dragen tijdens de ingreep. Na de ooglidcorrectie zult u de eerste twee weken geen contactlenzen kunnen dragen.


Na de ingreep

Als u zich goed voelt, kunt u ongeveer een half uur na de ingreep weer naar huis. U kunt niet zelf deelnemen aan het verkeer, dus het is belangrijk dat een begeleider u ophaalt. Meestal ontstaan er milde zwellingen en bloeduitstortingen na de ingreep. De eerste week adviseren wij u het rustig aan te doen en inspannende activiteiten te vermijden. Aan het einde van deze week zien wij u terug om de hechtingen te verwijderen.


Veiligheid

Een bovenooglidcorrectie is een veilige ingreep.  Er is een zeer kleine kans op complicaties. Wel kunnen er zwellingen en bloeduitstortingen ontstaan na de ingreep. Sommige cliënten hebben na een ooglidcorrectie enkele weken last van tranende of juist droge ogen. Dit is echter van tijdelijke aard.


Nazorg

Na 2 weken is het grootste gedeelte van de zwellingen en verkleuringen verdwenen. U ziet uw plastisch chirurg terug voor een nacontrole na ongeveer 6 weken. De littekens zullen nagenoeg niet zichtbaar zijn omdat ze in een natuurlijke plooi vallen en zijn goed te camoufleren met make-up.


Het resultaat

Na een ooglidcorrectie zult u een frisser en opgewekter uiterlijk hebben. Het zware, vermoeide gevoel in de bovenoogleden en de hoofdpijn zijn vaak verdwenen. Anderen zien na de ingreep vaak niet dat er een ooglidcorrectie is uitgevoerd, maar merken op dat u er goed en uitgeslapen uitziet. Dan weten wij weer dat we precies ons doel bereikt hebben.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/ooglidcorrecties