Botuline-toxine

Rimpels in het gezicht ontstaan door het willekeurig of onwillekeurig aanspannen van aangezichtsspieren onder de huid. Zo ontstaan fronsrimpels tussen de wenkbrauwen, rimpels op het voorhoofd en lachrimpels (kraaienpootjes) naast de ogen. Met Botuline-toxine is het mogelijk de spierspanning in aangezichtspieren te verminderen, waardoor rimpels vervagen.

Botuline-toxine behandeling vanaf €95
Een afspraak maken of contact opnemen?
Wij helpen u graag verder!


Werking Botuline-toxine

Botuline-toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt gebruikt in de medische wereld voor verschillende  doeleinden. Zo wordt botulinetoxine al sinds 1973 gebruikt voor diverse neurologische aandoeningen, zoals aangeboren spasme of een spastische blaas.

Botuline-toxine is bekend geworden vanwege de toepassing binnen de cosmetiek, om rimpels in het gezicht te verzachten. Botuline-toxine wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. De werking is dus tijdelijk. Door de verminderde spierspanning vervagen de rimpels. De mimiek verzacht en er treedt een ontspannen gevoel op.

Behalve voor rimpelbehandeling zijn er meer toepassingen voor Botuline-toxine: migraine, overmatig zweten en tandenknarsen.


Veiligheid

Botox® wordt al vele jaren gebruikt in de medische wereld en daardoor is er zeer veel onderzoek gedaan naar de effecten van Botox®. Ook de lange termijn effecten zijn bekend, en er kan geconcludeerd worden dat Botox® een volstrekt veilig product is. Niet voor niets is Botox® goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), de Amerikaanse warenwet. Howel Botox® een veilig product is, is het zeer belangrijk dat het deskundig wordt toegediend door een arts met ervaring op dit gebied.


Wie mag geen botuline-toxine gebruiken?

Er zijn een aantal contra-indicaties voor Botuline-toxine. Dit betekent dat er bepaalde situaties of aandoeningen zijn, waarbij u geen Botox mag gebruiken.

Als u koorts hebt of zich ziek voelt, mag u zich niet met Botuline-toxine aten behandelen. Wanneer er een infectie of irritatie in het te behandelen gebied is, moet een behandeling met Botuline-toxine uitgesteld worden. Indien u een permanente filler in het te behandelen gebied hebt gebruikt, zal uw plastisch chirurg u niet met Botuline-toxine behandelen. Een aandoening van de spieractiviteit, zoals mysthenia gravis of het Eaton Lambert Syndroom, zijn eveneens contra-indicaties. Zwangerschap of het geven van borstvoeding zijn redenen om geen Botuline-toxine gebruiken. Bij een melanoom of andere kwaadaardige ziekte in het te behandelen gebied wordt er niet behandeld met Botuline-toxine.


Producten

Kwaliteit en betrouwbaarheid hebben ons doen besluiten Botox® en Vistabel® van de firma Allergan te gebruiken. Botox® is de merknaam van botulinetoxine geproduceerd door Allergan. Het is het enige botulinetoxine dat de naam Botox® mag dragen. Vistabel® is Botox®, maar dan in een andere hoeveelheid verpakt. Jaren onderzoek staat voor een veilig product met een betrouwbare werking.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine