Zichtbaar tandvlees / Gummy smile

Een gummy smile of wel tandvleeslach, is een lach waarbij een groot deel van het tandvlees zichtbaar is. Een te sterke werking van de hefspieren van de bovenlip kan hier een oorzaak van zijn. Voor sommige mensen is dit zo hinderlijk dat zij hun mond dicht houden tijdens het lachen.

Een behandeling met Botox kan ervoor zorgen dat de bovenlip iets minder krachtig wordt opgetrokken bij het lachen. Botox vermindert de spierspanning in de betreffende spiertjes. U behoudt uw natuurlijke gelaatsuitdrukking en kunt weer vrijuit lachen.Behandeling

Uw plastisch chirurg injecteert de Botox met een ultrafijne naald in het juiste spiertje aan weerszijden net naast de neus. Dit kan licht branderig aanvoelen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.  Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10 tot 14 dagen optimaal.


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek, die echter zelden voorkomt, blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Resultaat

Een behandeling met Botox is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. U zult merken dat mensen opmerken dat u er goed uitziet, zonder dat zij weten waarom. Dit is een teken dat de resultaten subtiel en natuurlijk zijn. Het effect is tijdelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte Botox houdt het resultaat 3-5 maanden aan. Indien de behandeling u goed bevallen is, kunt u deze herhalen.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine/zichtbaar-tandvlees