Positie van de wenkbrauwen

De vorm van uw wenkbrauwen is medebepalend voor uw gezichtsuitdrukking. Deze kan moe en verdrietig of open en opgewekt zijn. Tijdens het ouder worden kunnen de wenkbrauwen gaan zakken en dit kan leiden tot een vermoeide, verdrietige blik of norse blik.

Een behandeling met Botox is een manier om de positie van de wenkbrauwen te verbeteren. Ook asymmetrie kan verholpen worden. De wenkbrauw wordt gelift door kleine beetjes Botox net onder de wenkbrauw te plaatsen. Botox vermindert de spierspanning op de juiste plekken. Soms is er sprake van volumeverlies onder de wenkbrauwen, waardoor de wenkbrauwen hun vorm verliezen. In dat geval kan een behandeling met een filler misschien een betere keuze zijn. Uw plastisch chirurg bespreekt de mogelijkheden graag met u.Behandeling

Uw plastisch chirurg injecteert de Botox met een ultrafijne naald net onder de wenkbrauw. Dit kan licht branderig aanvoelen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.  Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10 tot 14 dagen optimaal.


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek, die echter zelden voorkomt, blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Resultaat

Een behandeling met Botox is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. U zult merken dat mensen opmerken dat u er goed uitziet, zonder dat zij weten waarom. Dit is een teken dat de resultaten subtiel en natuurlijk zijn. Het effect is tijdelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte Botox houdt het resultaat 3-5 maanden aan. Indien de behandeling u goed bevallen is, kunt u deze herhalen.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine/positie-wenkbrauwen