Fillers

Bij het ouder worden verliezen we onze jeugdigheid. Uw uiterlijk komt daardoor niet altijd overeen met de vitale persoon die u van binnen bent. Met fillers worden de tekenen van het ouder worden verzacht.

Filler behandeling ? Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking
Wij helpen u graag verder!


Uitleg fillers

Het volume in het gelaat vermindert met het vorderen van de leeftijd waardoor de huid minder ondersteuning krijgt. De huid wordt slapper met rimpels tot gevolg.

Met behulp van een filler kan het volume worden teruggebracht en bovendien worden rimpels gladder gemaakt. Het effect is direct zichtbaar en de fillers zijn 9-18 maanden werkzaam.

Voor de verschillende zones in het gelaat zijn er verschillende fillers. Uw plastisch chirurg is gespecialiseerd in gelaatsbehandelingen. Hij of zij zal uw gelaat nauwkeurig bekijken en met u in gesprek gaan over welke aspecten u wilt verbeteren. Samen bepaalt u de meest geschikte behandeling. U haalt het beste uit uzelf met een natuurlijk en evenwichtig resultaat. Soms zal uw plastisch chirurg u een combinatie met Botox® adviseren. Mogelijk raadt uw plastisch chirurg u een behandeling met fillers af. U kunt een eerlijk en betrouwbaar advies verwachten.

Door Plastisch Chirurgen werkt uitsluitend met niet-permanente fillers.


Huidveroudering

De jonge huid wordt voortdurend van binnenuit gehydrateerd met hyaluronzuur, een natuurlijke vorm van suiker. Hyaluronzuur houdt vocht vast en zorgt dat de huid er jeugdig uit blijft zien. Met het ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af. De huid wordt daardoor droger en het volume vermindert. Rimpels en plooien verschijnen. Ook andere factoren spelen een rol bij het verouderingsproces. Natuurlijk de zwaartekracht, maar ook roken en blootstelling aan de zon.


Werking fillers

De fillers bevatten hyaluronzuur, dat in de vorm van een zachte gel in of net onder de huid wordt gebracht. Uw plastisch chirurg injecteert de gel met een ultrafijne naald. Juvéderm bevat lidocaïne, een verdovende stof die de behandeling aangenamer maakt. Het hyaluronzuur in de gel houdt vocht vast. Rimpels en plooien worden op deze manier gevuld en op een subtiele wijze wordt volume toegevoegd. De behandeling duurt tussen de 5 en 30 minuten. Afhankelijk van de behandeling en het product, kunnen de resultaten wel tot 18 maanden aanhouden.


Effecten van fillers

Revitaliseren van de huid door het verzachten of verminderen van lijntjes, rimpels en plooien. U krijgt een frissere, jeugdigere uitstraling. Voorbeelden zijn het behandelen van de fronsrimpels, kraaienpootjes, neus-lipplooien, verticale rimpeltjes rond de lippen en de zogenaamde ‘marionetlijnen’ van de mond naar de kin.

Volume terugbrengen in wangen en kin, waardoor deze subtiel worden gelift. De wangen komen iets hoger en zijn steviger. Het volume in het gelaat wordt teruggebracht, waardoor de jeugdigere gelaatsvorm wordt hersteld. De kaaklijn wordt gladder en de jukbeenderen worden geaccentueerd.

Het modelleren van uw gelaatsvormen en lippen. Doordat de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid afneemt, neemt ook het volume van het gelaat af en gaan de jeugdige contouren van de wangen, kin en slapen verloren. Na verloop van tijd verliest het midden van het gelaat zijn volume en beginnen zich zakwangen te vormen. De kin verliest zijn vorm en stevigheid. De slapen zien er hol uit. Ook onze lippen verliezen hun volume. Ze worden dunner en de contouren zijn minder stevig. De rand wordt onderbroken door fijne verticale rimpeltjes. Met fillers kunnen de gelaatsvormen en lippen beter gemodelleerd worden en zijn de lijnen zachter.


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig, gezwollen of beurs zijn. Deze verschijnselen verdwijnen binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage, behandeling bij de tandarts, kaakchirurg of mondhygiënist worden in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Het resultaat

Een behandeling met fillers is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. U zult merken dat mensen opmerken dat u er goed uitziet, zonder dat zij weten waarom. Dit is een teken dat de resultaten subtiel en natuurlijk zijn. Het effect is tijdelijk. Afhankelijk van de zone en de gebruikte filler houdt het resultaat 9-18 maanden aan.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/fillers