Kinrimpel

De oorzaak is een spiertje in de kin dat vast zit aan bot en huid. Soms is de mimiek zo sterk dat het spiertje een rimpel of putjes in de huid van de kin trekt. Het kan een sinaasappelhuid (cellulitis) of littekens van eerdere acne nabootsen. Een enkele keer staat de mond zelfs wat open. Bij het ouder worden neemt de hoeveelheid onderhuids vet af waardoor dit proces geaccentueerd wordt. Ook spelen factoren als roken en blootstelling aan UV-licht een rol.

Met Botox kunnen de kinrimpel, putjes en kuiltjes behandeld worden. Botox vermindert de spierspanning in de kinspier, hierdoor verdwijnen of vervagen de kinrimpel, putjes en kuiltjes. Bij een diepe rimpel kan een combinatie met een filler aan te raden zijn. Wij streven een natuurlijk effect na. Uw plastisch chirurg bespreekt de mogelijkheden graag met u.Behandeling

Uw plastisch chirurg injecteert de Botox met een ultrafijne naald in het juiste spiertje in de kin. Dit kan licht branderig aanvoelen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.  Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10 tot 14 dagen optimaal.


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek, die echter zelden voorkomt, blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Resultaat

Een behandeling met Botox is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. U zult merken dat mensen opmerken dat u er goed uitziet, zonder dat zij weten waarom. Dit is een teken dat de resultaten subtiel en natuurlijk zijn. Het effect is tijdelijk. Afhankelijk de hoeveelheid gebruikte Botox houdt het resultaat 3-5 maanden aan. Indien de behandeling u goed bevallen is, kunt u deze herhalen. Bij diepe rimpels kan een aanvullende behandeling met een filler noodzakelijk zijn.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine/kinrimpel