Afhangende neuspunt

Wanneer de neuspunt bij het praten of lachen naar beneden beweegt, kan dit als zeer hinderlijk ervaren worden. Het spiertje dat de neuspunt naar beneden beweegt is in dit geval actiever dan gemiddeld. Een neuspunt die een neerwaartse oriëntatie heeft is bovendien een teken van veroudering. Een behandeling met een kleine hoeveelheid Botox kan het meebewegen van de neuspunt voorkomen en de neuspunt bovendien een subtiele lift geven. Botox vermindert de spierspanning in het spiertje dat de neuspunt naar beneden beweegt.


Behandeling

Uw plastisch chirurg injecteert de Botox met een ultrafijne naald in het spiertje onder de neuspunt. Dit kan licht branderig aanvoelen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.  Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10-14 dagen optimaal.


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek, die echter zelden voorkomt, blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Resultaat

Een behandeling met Botox is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. U zult merken dat mensen opmerken dat u er goed uitziet, zonder dat zij weten waarom. Dit is een teken dat de resultaten subtiel en natuurlijk zijn. Het effect is tijdelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte Botox houdt het resultaat 3-5 maanden aan. Indien de behandeling u goed bevallen is, kunt u deze herhalen.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine/afhangende-neuspunt