Voorhoofdsrimpels

Horizontale lijnen of rimpels op het voorhoofd ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen. Dit doet u wanneer u verbaasd kijkt of uw goedkeuring laat blijken. Bij de een ontstaan fijne lijntjes, bij de ander diepere rimpels of groeven. De sterkte van de mimiek, maar ook factoren als roken en blootstelling aan UV-licht spelen een rol.

Een behandeling met Botox is een effectieve manier om de lijnen op het voorhoofd te verzachten of te laten verdwijnen. Bij diepe rimpels kan een aanvullende behandeling met een filler gewenst zijn. Uw plastisch chirurg geeft u graag een persoonlijk advies.Behandeling

Uw plastisch chirurg injecteert de Botox met een ultrafijne naald op meerdere plaatsen in de juiste spier in het voorhoofd. Dit kan licht branderig aanvoelen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.  Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10 tot 14 dagen optimaal.


Nazorg

Uw plastisch chirurg zal u advies geven over de nazorg. Bij sommigen kunnen de injectieplaatsen een beetje gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Een eventuele blauwe plek blijft 1 tot 2 weken zichtbaar. De eerste 12 uur na de behandeling wordt u geadviseerd geen alcohol te nuttigen of make-up aan te brengen. Het is verstandig gedurende 2 weken extreme blootstelling aan de zon of UV-licht te mijden. In deze periode wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt in de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Na 2 tot 3 weken zien wij u graag terug voor controle.


Resultaat

Een behandeling met Botox is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. U zult merken dat mensen opmerken dat u er goed uitziet, zonder dat zij weten waarom. Dit is een teken dat de resultaten subtiel en natuurlijk zijn. Het effect is tijdelijk. Afhankelijk de hoeveelheid gebruikte Botox houdt het resultaat 3-5 maanden aan. Indien de behandeling u goed bevallen is, kunt u deze herhalen. Bij diepe rimpels kan een aanvullende behandeling met een filler noodzakelijk zijn.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/botuline-toxine/voorhoofdsrimpels