Overmatig zweten

Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd, is een bekend en erg vervelend probleem. Zweetoksels kunnen zeer hinderlijk en sociaal beperkend zijn. Een behandeling met Botox kan ervoor zorgen dat de zweetproductie door de zweetkliertjes stopt. De resultaten zijn goed en betrouwbaar.


Werking botox

Botox® is een merknaam voor de stof botulinetoxine Type A, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt gebruikt in de medische wereld voor verschillende  doeleinden. Zo wordt botulinetoxine al sinds 1973 gebruikt voor diverse neurologische aandoeningen. Botox® is bekend geworden vanwege de toepassing binnen de cosmetiek, om rimpels in het gezicht te verzachten.

Bij een behandeling voor overmatig zweten wordt Botox® in kleine hoeveelheden net onder de huid in de oksels geïnjecteerd. De zenuwen die de zweetklieren aansturen worden op deze manier geblokkeerd. In het gebied waar u bent behandeld raken de zweetklieren tijdelijk geïnactiveerd. Na enkele maanden komt de zweetproductie weer op gang. Het is een veelvuldig uitgevoerde behandeling met zeer blije en tevreden cliënten tot gevolg. 


Veiligheid

Omdat Botox® al vele jaren gebruikt wordt in de medische wereld is er zeer veel onderzoek naar gedaan. De lange termijn effecten zijn bekend, waardoor Botox® wordt gezien als een veilig product. Daarnaast is Botox® goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), de Amerikaanse warenwet. Botox® is een veilig product, desalniettemin is het zeer belangrijk dat het deskundig wordt toegediend door een arts


De behandeling

De dag van de behandeling scheert u uw oksels. Uw plastisch chirurg zet per oksel 15-20 prikjes met een ultrafijn naaldje. Dit kan licht branderig aanvoelen. Zo nodig kan een verdovingscreme gebruikt worden of kan de oksel voor de behandeling gekoeld worden. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Er zijn geen beperkingen of restricties na een behandeling met botox tegen overmatig zweten.


Het resultaat

Een behandeling met Botox® is een niet-chirurgische behandeling en de hersteltijd is daardoor zeer kort. Het effect van Botox® zult u niet meteen merken. Uit onderzoek is gebleken dat na 1 week het maximale effect bereikt wordt. Gemiddeld zal het resultaat 6 tot 9 maanden aanhouden.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/behandelingen/overmatig-zweten