Blog

Hangende kaaklijn en jowls

Veel van mijn patiënten stellen de vraag: dokter kunt u mijn dubbele kin of "kalkoenhals" voor me herstellen. Zonneschade, leeftijd (vermindering elasticiteit huid) en zwaartekracht werken allen samen om overtollige huid te creëren langs de kin en kaaklijn.

Genetica speelt een rol bij de aanleg om een hangende kaaklijn te ontwikkelen. Als veel dames in uw familie een hangende kaaklijn of kinproblemen hebben is de kans groter dat u dit ook gaat ontwikkelen. Er zijn verschillende manier om dit te herstellen.

1. Thermage. Dit zijn behandelingen, waarbij je met radiogolven de huid verstrakt. Het geeft meestal merkbare maar geen spectatulaire resultaten. De verbetering is niet zoals bij een chirurgische facelift, maar het helpt wel bij het verminderen van een dubbele kin. Een voordeel van Thermage ten opzichte van een chirurgische facelift is dat een tweede huidverstrakkings behandeling 4-6 maanden later kan worden herhaald. De beste indicatie voor huidverstrakking middels Thermage is milde tot beperkt matige verslapping. Ik adviseer 2 behandeling, indien u matige verslapping hebt of ouder bent dan 50. Heeft u echter veel verslapping dan is mijn advies een chirurgische facelift.

2. Sculptra (poly-L-melkzuur, zie ook blog 1) kan goede niet-chirurgische kinverstrakkings resultaten geven door het volume te vervangen dat is verloren boven de kaaklijn. Sculptra voegt volume toe en stimuleert de aanmaak van natuurlijk collageen door uw lichaam. Wanneer het in de wangen wordt geïnjecteerd, zorgt Sculptra ervoor dat het lichaam meer collageen aanmaakt, waardoor de wangen meer worden gevuld, dit geeft een liftend effect van de wangen en kaaklijn.

3. Hyaluronzuur. Zelf heb ik de voorkeur om middels een " liquid face lift" met Hyaluronzuur dit liftende effect te krijgen. Meestal gebruik ik hiervoor producten uit de Restylane lijn. Door de juiste techniek en plekken te kiezen voor de injecties kan ik meestal een totaal pakket realiseren, waarbij ik de hangende kaaklijn verbeter en zo nodig ook de projectie van de kin optimaliseert. Middels een speciale waaier injectie techniek kan ik ook het volume van de wangen verbeteren en zo ingevallen wangen herstellen.

Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://doorplastischchirurgen.nl/blog/2-hangende-kaaklijn-jowls-en-kin-problemen